Klíma vásárlási tanácsok

A klímavásárlás során többféle szempontot is figyelembe kell venni. Ebben az írásunkban bemutatunk párat. Ha jól szeretne klímát választani, akkor kérjük kérje a mi segítségünket. Segítünk kiválasztani egy jó klímát, beszerezzük, és be is szereljük.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klíma vásárlási tanácsok Klíma vásárlási tanácsok

Klíma vásárlási tanácsok

A klíma vásárlás egy felelősség teljes döntés. A klíma élettartama 10-15 év, így fontos, hogy jól válasszuk meg a készüléket. A készülék kiválasztásánál nagyon fontos az, hogy milyen árak között mozoghatunk, hogy mekkora a lehűteni kívánt ingatlan, hogy mekkora a zajszint, hogy hova tudjuk felszerelni a klímát, valamint az, hogy milyen egyéb extrákat szeretne az ügyfél a klímába.

Mi segítünk kiválasztani a megfelelő készüléket. Hosszú évek óta foglalkozunk már klímákkal, így pontosan tudjuk, hogy milyen a piac, milyen klímák vannak és egy előzetes helyszíni felmérést követően megtudjuk mondani, hogy Önnek milyen készülékre lesz szüksége.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mik azok a szempontok, amelyek alapján érdemes klímát választani. Fontos, hogy klímát nem tud egyedül vásárolni, a jelenleg érvénybe lévő rendeletek értelmében. Épp ezért mindenféleképpen fel kell vennie velünk a kapcsolatot. Kérjük keressen fel minket bizalommal!

Hogyan válasszunk klímát? – klíma vásárlási tanácsok

A legfontosabb szempont a klímának a mérete. Egyáltalán nem jó, hogyha alul van méretezve, de az sem jó, hogyha túl van méretezve. Általában azt szokták mondani, hogy 1 kW-ot kell számolni 10 négyzetméterre. Egy átlagos, másfél szobás panellakásra például egy 4-5 kW-os készülék lesz az ideális.

Azonban nem szabad elfelejteni a további tényezőket sem. Maradva a panellakásnál nagyon sokat számít, hogy az ingatlan átesett-e panelprogramon, valamint nyílászáró cserén. Ha nem, akkor a klíma nem valószínű, hogy annyira hatékony lenne. A kW-on felül fontos még megnézni a SEER/SCOP értékeket is. Minél magasabb az érték, annál hatékonyabb a készülék. Egy 8,5-ös SEER érték egy 5,1-es SCOP értékkel azt jelenti, hogy a készülék A+++ kategóriába sorolható be.

Klíma vásárlási tanácsok
Klíma vásárlási tanácsok

Zajszint és elhelyezkedés – klíma vásárlási tanácsok

Az egyik legfontosabb dolog a klímánál a zajszint. Régebben sokkal fontosabb volt, ma már annyira nem, mivel az összes új készülék már halk. Mindegyiken van egy jelölés, amely azt mutatja, hogy mekkora a zajszintje. Általában az érték mellett van egy illusztráció is, amely megmutatja, hogy milyen természeti zajnak felel meg a készülék.

A legtöbb modern készüléknél van már éjszakai mód is, amely egy nagyon halk üzemmód. A nagyobb teljesítményű készülékek esetén érdemes jobban szemügyre venni a zajszintet. Ha nem biztos a zajszintben, akkor kérjük keressen fel minket bizalommal és segítünk Önnek.

A klímának az elhelyezkedése is rendkívül fontos a későbbi jó működés érdekében. Ezt általában a szakember dönti el, hogy hol lesz a legjobb. Az biztos, hogy egy jó szerelő nem fogja ágyak, kanapék, asztalok fölé felszerelni a készüléket, mivel nem egészséges az, hogyha konkrétan ránk fújja a levegőt a klíma.

Párátlanítás és szűrőrendszer – klíma vásárlási tanácsok

A klímák mind tudnak párátlanítani. Ez nagyon jó a penészesedés esetén, mivel lefogja lassítani a folyamatokat. A ruhák is gyorsabban száradnak, hogy szárazabb a levegő. Ha párás levegő van otthonában, akkor nagyon jó ötlet egy klímát beszereltetni.

A szűrőrendszer azonban minden készülékben más és más. Minden készülékben van egy alapszűrő, de további szűrőkre is van lehetőség, például HEPA szűrőre, pollenszűrőre stb. Ezekről mindenféleképpen érdemes érdeklődni, főleg akkor, hogyha van valamilyen allergiája.


Keressen fel minket, hogyha segítséget szeretne a klímának a kiválasztásában! Hívjon minket bizalommal!

Klíma vásárlási tanácsok

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás