Klímavásárlási tudnivalók

Egyre melegebb az éghajlat, emiatt már májusban sem ritka a 30 fokos hőség, nyáron pedig szinte elviselhetetlen a forróság. Érdemes időben tájékozódni és cselekedni. Azonban ma már nem sétálhat be akárki klímát venni egy szupershopba. Mit jelent ez?

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímavásárlási tudnivalók Klímavásárlási tudnivalók

A klímavásárlás legfőbb szabályai

Az Ön, és családja védelmének érdekében 2015.02.08.-án megszületett egy kormányrendelet (a 14/2015. (II. 10.) számú kormányrendelet), mely rendelkezik arról, hogy minden klímagázzal üzemelő készüléket vásárló végfelhasználónak rendelkeznie szükséges egy hivatalos végfelhasználói tanúsítvánnyal, mely azt hivatott bizonyítani, hogy olyan szakember fogja a klímát beszerelni, aki rendelkezik az ehhez szükséges engedéllyel, és szakképesítéssel.

Enélkül törvényi előírásokat sértene, valamint elkerülhető kockázatokat vállalna. A rendelet megalkotásának egyszerű oka van, a biztonság. Bevezetése előtt rengeteg önjelölt „szakember” vállalt rendkívül magas áron klímaszerelést, mellyel kihasználta a nyári forróság adta lehetőségeket, ezzel anyagi, és akár más jellegű károkat is okozva a megrendelőknek. Rosszul beszerelt, és beüzemelt klímák tömkelege tódult a piacra, melyek a szakszerűtlen eljárás miatt meghibásodtak, a helyes karbantartás hiánya miatt pedig akár az egészségre is kockázatot jelentettek. 

Vannak olyan szabályozások is, melyeket nem kormányrendelet határoz meg számunkra, de érdemes velük tisztában lenni. Ha Ön például társasházba szeretne klímát telepíteni, ennek eltérő szabályai lehetnek, és mindenképp tisztázni szükséges azt is, hogy műemlék típusú házakon nem lehetséges a homlokzatokon elvégzett módosítás. 

Ezeken kívül nem árt mérlegelni a klíma által kibocsátott zajszintet is, mivel annak monoton zúgása zavaró lehet az Ön családja, vagy kollégái számára, valamint beszerelés előtt azt is szükséges megvizsgálni, hogyan helyezhető el a klíma berendezés úgy, hogy az abból kiáramló hideg levegő senki egészségében ne tehessen kárt. 

Naprakész munkatársaink szakképesítéssel, és hivatalos engedéllyel rendelkeznek, hogy Ön kompromisszumok nélkül biztonságban tudhassa befektetett pénzét. Hívjon minket még ma, és segítünk eligazodni abban a világban, ahol mi otthon vagyunk.

Klímaszerelés menete
Vegyünk klímát, de milyet?

Vegyünk klímát, de milyet?

Több szempontot érdemes figyelembe venni klíma vásárlása előtt. A mai modern kor rengeteg lehetőséget kínál. A korszerű készülékek amellett, hogy remekül hűtenek, alkalmasak akár teljesen önállóan fűteni is, viszont ezen kívül számos olyan hasznos funkcióval rendelkeznek, melyek komfortosabbá tehetik az Ön életét. 

A bennük elhelyezett kifinomult szűrőrendszernek köszönhetően szűrik a levegőt, ezáltal tisztább légteret biztosítva, és alkalmasak a páratartalom szabályozására is. Amennyiben fűteni is szeretnénk vele mindenképpen meg kell határozni annak mértékét, mert nem minden klíma alkalmas önálló fűtésre. 

Ma már elérhetőek olyan készülékek melyek mínusz 20 fok alatt is üzemképesek, és automata jégtelenítő funkcióval vannak ellátva. Ha a későbbiekben előfordulhat annak a lehetősége, hogy fűtésre is használná a klímát, érdemes megfontolni eleve egy ilyen típusú készülék kiválasztását, mert sokat spórolhat, ha nem kell emiatt pár éven belül cserélnie rendszerét.

A klímaválasztás szempontjai

Ha körvonalazódtak az elvárásai leendő klímájával kapcsolatban, akkor már csak ki kell választani a megfelelő típust. Egyik legkedveltebb típus a split klímarendszer, melynek hatalmas előnye, hogy a lakásban diszkrét eleganciájával nem hívja fel magára a figyelmet, még működés közben sem, mivel a zajt keltő kompresszor nem az ingatlan légterében van felszerelve. Ezek a rendszerek külön kül-, és beltéri egységekből állnak, és a működés során termelt hőt a szabadba bocsájtják ki, ezzel rengeteg energiát spórolva meg nekünk, és mint tudjuk, az energia pénz. Sok pénz. Mindemellett teljesen zajmentesek, és egészen kevés helyet foglalnak.

A klíma típusán túl érdemes megvizsgálni annak nemcsak a teljesítményét, hanem az energiatakarékossági szempontokat is figyelembe venni, főleg, ha fűtésre is használni szeretnénk. Meg kell vizsgálni a SEER/SCOP mutatókat is, hiszen azok számából is kiderül a hatékonyság, és így nem kell csalódnia utólag. Minél magasabbak ezek a mutatók, annál hatékonyabban, és takarékosabban működik majd a klíma. 

Ha +++-os készüléket szeretne, akkor a SEER érték legyen magasabb, mint 8,5, a SCOP pedig legalább 5,1. Azonban tudjuk, hogy ennyi szempontot figyelembe venni nem egyszerű, és könnyen elveszik az ember ennyi információ között. Bízza a döntést szakképzett kollégáinkra, akik naprakészek, hisz ez a szakterületük. Segítenek eligazodni a klímák bonyolult világában, hogy Ön kényelmesen hátradőlhessen, és élvezhesse a korszerű technika előnyeit.

A klímaválasztás szempontjai
Mekkora klímát válasszunk?

Mekkora klímát válasszunk?

Ez leginkább attól függ, hogy mekkora légteret szeretne vele behűteni, érdemes előre eldönteni azt is, hogy fűtésre is használná-e, ha igen, úgy azt időszakos jelleggel kiegészítő fűtésként alkalmazná, vagy teljesen a készülékre bízná ezt a feladatot is.

Általában 10 négyzetméterenként számolunk 1kW-os teljesítményt, de ez sok tényezőtől függhet. Köbméterenként hűtésre 40 W, fűtésre azonban már 50 W az elvárt teljesítmény ahhoz, hogy Ön élvezhesse a klíma nyújtotta előnyöket.

Sokan azt hiszik, hogy csak a szigetelés mértékéhez kell igazítani a klíma teljesítményét, azonban a tető típusa, az ablakok mérete és fekvése is sok esetben befolyásoló lehet. Munkatársaink az előzetes felmérés során az összes befolyásoló tényezőt figyelembe véve tudni fogják, hogy mekkora teljesítményű készüléket válasszon, mely kiválasztásában is segítenek, és hogy Önnek még könnyebb dolga legyen be is szerzik azt Ön helyett, és a szerelés napján ők szállítják a helyszínre azt.

Mikor, és honnan vásároljunk klímát?

Ez a kérdés még egy sarkalatos pont, mivel a legtöbb embernek a rekkenő hőség idején jut eszébe, hogy klímát szereltessen lakásába, irodájába. Ilyenkor a klímagyártó cégek kihasználják a hirtelen megnövekedett keresletet, és drágábban kínálják a készülékeket. 

A másik gond az, hogy aki elfelejtette tavasszal a minden évben esedékes karbantartási munkálatokat elvégeztetni, ilyenkor szembesül klímája hibájával, emiatt a nyári hónapokban a szakemberek rendkívül elfoglaltak. Érdemes előre gondolkozni, és már tavasszal megrendelni a beszerelést, melyet minden esetben egy helyszíni vizsgálat előz meg, ahol kollégánk felméri az igényeket, és az állapotokat. Segít kiválasztani a megfelelő árú, teljesítményű, és típusú klímát, igény esetén ezt be is szerzi Önnek. 

Kollégáink sokéves szakmai rutinnal, és hivatalos engedéllyel rendelkeznek. Ha igazi profikkal szeretné kivitelezni klímája beszereltetését, hívja ügyfélszolgálatunkat még ma, és egyeztessen egy időpontot, hogy ne kelljen a forróságban heteket várnia. Ha minket tisztel meg bizalmával, akkor nem csak profi munkát és szakértelmet kap rendkívül kedvező áron! Minden általunk beszerelt klímára 1 teljes év beszerelési garanciát adunk, és egy egyszeri ingyenes klíma karbantartást ajándékozunk Önnek!

Mikor, és honnan vásároljunk klímát?

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Klíma javítás Budapest Klímaszerelés, klímatisztítás Klímaszerelés Budapesten Klíma gázfeltöltés és klíma karbantartás Klímaszerelés OXOX Klímaszerelés Klíma beszerelés akár 2 napon belül! Légkondícionáló szerelés szolgálatások Gázkészülék szerelés Épületgépészet Budapest Fűtés javítás Kondenzációs gázkazán Gázszerelés gyorsszervíz Burkolás - Parkettázás Olcsó lakásfelújítás tökéletes kivitelben Burkoló Mester - Fürdőszoba, nappali, kert és terasz burkolás